Ahlan Wasahlan ! Selamat Datang ke Blog SEKOLAH AGAMA MENENGAH RAWANG. Terima Kasih atas kunjungan anda. Kunjungan anda amat bermakna buat kami :)

Ceramah Ihya' Ramadan

   Tirai Ramadan kian berlabuh. Berbaki beberapa hari saja lagi kita berpuasa sebelum kita mula meraikan hari kemenangan di bulan Syawal. Bagi menghidupkan lagi Ramadan yang sudah sampai ke penghujung ini, pihak Sekolah Agama Menengah Rawang telah menjemput seorang penceramah yang sangat istimewa. Beliau bernama Ustaz Amran Yusoff.
   'Mencari Redha Allah di Akhir Ramadan dan Awal Syawal'. Itulah tajuk utama ceramah yang disampaikan oleh Ustaz Amran. Ustaz Amran merupakan seorang yang pandai menarik perhatian pendengar ceramahnya. Menariknya, tiada seorang pelajar pun yang berkesempatan untuk tidur disebabkan oleh lawak-lawak serta nyanyian-nyanyian merdu yang disampaikan oleh ustaz tersebut.
   Di akhir sesi ceramah, Ustaz Amran menawarkan 10 hadiah berupa buku karya beliau untuk diberikan kepada sesiapa yang mampu menjawab soalan-soalan yang dikemukakan berdasarkan apa yang beliau sampaikan sebelum itu. Nyata, tawaran tersebut menyebabkan semua pelajar baik lelaki mahupun perempuan teruja untuk menjawab soalan yang diberikan. Semua guru dan pelajar nyata gembira mendengar segala apa yang disampaikan oleh Ustaz Amran.